Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

10 juni 2010

ARIJANA: Shitt pomfritt!


Arijana Marjanovic i Bolivia, inlägg 1

För fyra månader, en vecka och fem dagar sedan landade jag i världens högst belägna huvudstad, La Paz, Bolivia. Jag skulle forska. För Svalorna Latinamerika. Wow!

Japp, tre och en halv månaders fältstudie skulle det bli. Jag, en forskare. Shitt pomfritt!

Varför är kvinnor och mäns villkor olika? Det var mitt uppdrag att ta reda på. Jag frågade, läste, intervjuade, lyssnade observerade, grubblade. Sen förklarade jag varför. Inget nytt under solen. Män dricker och slår, kvinnor är hemma och lagar mat. Under sådana förhållanden är det inte konstigt att villkor och möjligheter är skeva och orättvisa.

Fältstudien var fullbordad och resultatet presenterat. Nu var det bara att fixa, rensa, packa och avsluta, nya äventyr väntade runt hörnet. Tack och hej för mig Svalorna! Adjö kompisar! Adjöken La Paz! Just det, söka jobb också, som svaljournalist.

Vi tar det igen.
Fixa, rensa, packa, avsluta, gå på arbetsintervju, hejdå alla, vi ses kanske om två veckor, eller aldrig mer. Shitt pomfritt!

Buss till Peru. Där fick femton månaders ackumulerade saknad utlopp i kramen jag gav Becky. Världens hårdaste kram till världens bästa Becky, min gamla kombo från Washington D.C.

Jag lärde känna Becky när jag pluggade journalistik i Washington D.C. Tillsammans gjorde vi stan osäker, och vi gjorde det bra.

Det var i Washington D.C jag för åtta år sedan lärde mig hur jag åtta år senare skulle bli en bra svaljournalist. Fast det visste jag inte då, för åtta år sedan, och inte för tre veckor sedan heller för den delen. Shitt pomfritt!

Först efter att vi lekt klart i djungeln, Becky och jag, och konverserat färdigt med Inkaandarna på Machu Picchu, fick jag veta. ”Du är hemskt välkommen som ny informatör här på Svalorna LA Bolivia.” Gyllene virtuella bokstäver. Je-haaa!

Mitt flyg till Sverige lyfte för två veckor sedan, men det gjorde inte jag. För jag sitter ju här, på Svalorna Latinamerikas kontor i La Paz. Fortfarande. Och med ett nytt superviktigt uppdrag, som svaljournalist. Shitt pomfritt!

Arijana Marjanovic

9 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen till Svalorna LA och till Sydamerika!!

Lycka till med ditt arbete som svalinformatör.

/Hanna
Programsamordnare i Peru

Karolina sa...

Superviktigt och av ditt första inlägg att döma kommer du att göra det superbra!

/Karolina

Jenny Ringarp sa...

detta bådar ju gott!

Sofie, infopraktikant i Nicaragua sa...

Holita Arijana! Välkommen till Svalornagänget. Hoppas att du mår bra där uppe, 3 600 meter över havet. ;) Lycka till med allt nu. Ses på nästa Skypemöte! Och tveka inte att höra av dig, för stort eller smått.

Maja sa...

välkommen och lycka till, önskar även jag från Sverige!

/Maja (PME-handläggare i Lund)

Sofia Gustafsson sa...

Åhh... så glad för din skull, och för de andra på kontoret också så klart! Men saknar er allt lite!

Kram Sofia

Nadia Enedahl sa...

Välkommen Arijana!!!
Härlig blog o grym artikel på Svalorna.se! Läste den första gången vid urvalet av ny infopraktikant. Tyckte redan då att du var klippt o skuren för detta!
Hörs när jag kommer tillbaka från semestern.
Stor kram
Nadia

Åsa Wängsö sa...

Är glad att du är här hos oss - shitt pomfritt va bra vi kommer ha det!
Kram
Åsa

Arijana sa...

TACK ALLAAAAAAAA!!!