Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

3 juli 2012

JOHANNA: Sol, politik och silvertejp

Invasionen är inledd, Almedalsveckan 2012 har börjat. Idag drog spektaklet igång ordentligt och
först på dagordningen stod resning av tältet, något som visade sig bli lite mer problematiskt än vi anat. Några av tältpinnarna var nämligen ovala istället för runda. Följden blev att vi inte kunde fästa ihop pinnarna som det var tänkt. Allt går dock att lösa med vilja, (lite våld) och silvertejp. Vi lyckades få tag på en hammare och kunde då banka till pinnarna så att de gick att passa ihop med varandra. Tältet är nu rest, vi hoppas att det inte är någon storm på ingång för då hittar vi nog tältet nere i hamnen istället för på hamngatan.  

Om det står kvar imorgon kommer man i tältet kunna prata med oss om Svalorna LA:s arbete och i år på Almedalen med speciellt fokus på arbete kopplat till ekonomiska rättigheter och på vilket sätt det är en förutsättning för utveckling. Vid tältet kommer vi även att ha ett rättighetsspel som ger en inblick i hur livet kan se ut för en kvinna som tillhör vår målgrupp i Latinamerika. 

Almedalen har kallats ett mediaspektakel och man kan verkligen säga att "alla var där" och utbudet av seminarier och mingel är enormt! Det är väldigt spännande att vara med och uppleva detta som egentligen är en ganska unik tillställning och jag njuter i fulla drag. Nu under kvällen har några av oss varit nere i själva Almedalen och lyssnat på Åsa Romson från Miljöpartiet som talade och efter det var det pyssel och förberedelse inför morgondagen som är vår tältdag. Tältet delar vi med Afrikagrupperna, som vi även delar huset vi bor i. 
Vi hoppas på mycket folk som är sugna på att veta med om Svalorna LA imorgon och att vädergudarna är med oss imorgon igen! 

Inga kommentarer: