Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

10 december 2015

Fotoutställningen “Sedvanor, traditioner och kunskaper från byarna i Coropunas skugga”

På kvällen den tredje december var det invigning av fotoutställningen ”Sedvanor, traditioner och kunskaper från byarna i Coropunas skugga” anordnad av Svalorna Latinamerikas landsbygdsutvecklingsprogram PDR. Platsen för utställningen är Arequipa och de inbjudna gästerna har nästan alla en anknytning till någon av byarna i projektområdet Castilla Media.

Bilderna visar miljöer, människorna och traditioner från de fem distrikten som PDR arbetar i. Anledningen till utställningen är att uppmärksamma platsen och göra allmänheten och personer med anknytning till Castilla Media medvetna om verkligheten som folket där lever i.

En i publiken tar kort på Svalorna Latinamerikas representant Edith Garzón som invigningstalar. Foto: Samuel Hallin Veres

Utställningen invigdes med tal av borgmästaren i Yanahuara, stadsdelen i Arequipa som utställningen visas i, men också med tal av Alfonso Aire och Edith Garzón från PDR. De lyfte vikten av att komma ihåg landsbygden i diskussioner om utveckling i Peru, något som ofta inte görs då fokus är staden och dess behov. 

En besökare studerar en av bilderna. Foto: Samuel Hallin Veres

Det var omkring femtio personer som kom och tittade på bilderna, minglade runt och åt av tilltuggen som det bjöds på. De flesta av besökarna hade någon form av anknytning till någon av platserna och det gick att höra hur de stod och pratade igenkännande om många av bilderna. Några tog också bilder på bilderna och bilder på sig själva med bilderna som bakgrund. Det verkar vara en utställning som engagerar många.

Några av de bilder som gav upphov till mycket samtal var de på de lokala festligheterna. Bland annat diskuterades när de olika distrikten firar sina skyddshelgon och var man kan se de bästa tjurfäktningarna. Det blev många samtal och många möten där besökarna utbytte många tankar och idéer om framtida projekt.

Viracos viceborgmästare Bernardo Guzman och PDRs konsult Gilberto Talavera samtalar med varandra och i bakgrunden pratar Edith Garzón en av besökarna. Foto: Samuel Hallin Veres 

Det var uppsluppen stämning på denna andra fotoutställning som PDR anordnar och som markerar slutet för året som har gått. För PDR återstår nu bara en veckas arbete innan juluppehållet för att sedan börja arbetet på nytt i januari. Utställningen kommer nu visas under två veckor då dörrarna står öppna alla dagar i veckan utom måndagar.


Samuel Hallin Veres, programpraktikant, Peru

Inga kommentarer: