Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

5 juli 2011

NADJA: Almedalen, dag 1

Svalorna Latinamerika har anlänt till Almedalen!

Jag skulle egentligen skrivit detta bloggginlägg igår, men hann/orkade inte, något som kanske bara visar hur mycket det finns att hitta på här. Måndagen i Almedalen var trasslig för många människor som skulle hit med färjor som var dubbelbokade och det långa väntetider. Vi Svalor hade däremot åkt hit redan på söndagskvällen och kunde njuta av värmen och stämningen som båda steg gradvis under hela dagen. Vi packade upp ett av våra informationstält som vi delar med Emmaus Sthlm och Latinamerikagrupperna och började sprida information om vårt arbete för ekonomiska rättigheter och vårt torsdagsmingel ”Lust att tala om sex?”

Vi hann även med flera seminarier och på ett av dem som handlade om Solidaritet och demokrati i Moderaternas politik fick svalan Katarina Wallgren chansen att fråga varför man lämnat Nicaragua om man är så mån om att skydda de mänskliga rättigheterna? Hon som fick frågan blev ganska ställd och kunde inte få fram ett tydligt svar, men sa tillslut att det handlade om att koncentrera insatserna. Vi var kanske inte så imponerade av detta svar, men det viktigaste var ändå att frågan ställdes! Detta är en stor anledning till varför vi är här på Almedalen, närheten till våra beslutsfattare och nyckelpersoner är påtaglig och du har chansen att prata med alla. Istället för att maila och ringa för att kanske lyckas nå viktiga personer kan man här bara stanna dem på Hamngatan eller räcka upp handen vid ett seminarium. Vi gillar Almedalsveckan!

När klockan blev sex packade vi ihop tältet, köpte pizza och satte oss i gräset för att lyssna på Reinfeldts tal. Efter talet gick vi vidare och hamnade på Friheten, en krog vid Donnersplats där det blev politisk allsång tills det var dags att traska hemåt o sova kudde.

Nu ska jag iväg och packa upp vårt andra tält som vi ska dela med RFSU Gotland och förväntar mig en dag lika rolig som igår och om ni är här i Almedalen, kom gärna förbi! Är ni inte här, så får ni kan ni följa oss här på bloggen varje dag.

/Nadja Wahlborg

2 kommentarer:

Anne sa...

Å va roligt att ni är på plats! Jag kommer läsa vartenda ord som skrivs =) /Lycka till!

Angela Alcalá sa...

Vad kul att närheten till nyckelpersonerna finns:) Ska bli spännande att få läsa mer om veckan! Lycka till!