Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

14 november 2008

CECILIA: En tur till havet.

Cecilia Holm i Bolivia, inlägg 8

Förra veckan tog jag ledigt från jobbet några dagar för att åka till havet med kompisen Erika. Havet är något jag saknar här i La Paz, visserligen har Bolivia en gång i tiden haft en kustremsa innan de förlorade den i ett krig mot Chile, men det även om de hade haft kvar den hade det likväl varit en nio timmars bussresa för att komma dit.

Resan började väl sisådär, vi klev på fel buss i La Paz så vi blev avsläppta vid vägkanten i El Alto och fick stå i den kyliga morgonluften och vänta på rätt buss. På eftermiddagen kom vi fram till Arica i Chile. Hav, strand och sol, underbart! Vi tillbringade dagarna med bokläsning på stranden, promenader längs havet och besök hos sjölejonen och pelikanerna i hamnen.



Vi bestämde oss för att utforska lite mer av Chile och tog en tidig morgonbuss till Iquique, där blev det mer bokläsning, sol, bad och en surflektion. En halv dag roade vi oss med att åka till spökstaden Humberstone där man tidigare bröt salpeter. Staden blev öde när man kom på att salpeter kunde framställas på kemisk väg, alla flyttade därifrån.

Numera fungerar staden som ett jättemuseum och det är faktiskt lite spöklikt att gå omkring i gamla bostadshus, teatern, fabriken och se den övergivna basketplanen, tennisplanen och simbassängen. Efter några dagars sol och bad är jag laddad inför de sista veckornas intensiva arbete och lite mer förberedd att möte den svenska vintern om några veckor då det är dax för hemresa.

Cecilia Holm

cecilia.holm@svalorna.se

Inga kommentarer: