Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

22 oktober 2008

LINNEA: Födelsedagsfest

Linnea Uppsäll i Bolivia, inlägg 11
Dansa och leka på arbetstid? Får man det? Ja.

Svalorna LA i Bolivia planerar att starta ett nytt program i början av nästa år, Suma Thaki. Namnet är aymara, betyder ungefär ”på god väg”. Programmet vänder sig till ungdomar i El Alto som behöver stöd. Nyligen var vi på fest med anledning av 6-årsdagen för grundandet av en av de blivande samarbetsorganisationerna, Yanapi.


Yanapi fyllde alltså år vilket firades med en heldag med tal, uppträdanden, dans och fotboll. Vi svalor kom dit mitt i dansuppträdandena och fick se några bidrag från barn, föräldrar och personal, de var jätteduktiga.



Sedan kom den mindre smickrande stunden när vi alla blev uppbjudna att vara med och dansa i en sorts danstävling. Niklas, Svalmedarbetare på besök från Perukontoret, gömde sig och slapp dansa men kom inte undan helt, han blev lite utklädd i tobadansutstyrsel som ni kan se här bredvid. Vi andra fick svänga våra lurviga i en hel del olika danser med varierande resultat, det var kul såklart.


En annan rolig sak var att det gick några lamor precis utanför Yanapis lokal. Inte så ofta man ser lamor i stan, men här stod det lugnt och betade nära skräphögar och lekande barn.



Efter en del tjat lät jag barnen använda kameran lite vilket ledde till en del roliga bilder, en del bråk och en kladdig kameralins. De ville i alla fall verkligen fota så nu håller vi på att planera en fotoutställning där tjejerna på Yanapi får ta egna bilder av sin vardag. Kommer snart till ett bibliotek nära dig.

Linnea Uppsäll
infobolivia@svalorna.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var det någon av er som vann någon danstävling? Har hört ryktas om att Samuel är duktig på att dansa, i alla fall på borden in på småtimmarna...

Ulrika

Christina R-P sa...

Ska bli väldigt roligt att få se vad fjejerna valde att fota. Tack för en intressant blogg.
Christina R-P

Unknown sa...

tjingeling

Riktigt härligt blogginlägg och en annan har blivit riktigt flott fotograferad. Man tackar och bockar!

Nikolai