Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

18 oktober 2013

Svalor mitt på Malmöfestivalen


Nu när höstmörkret börjat lägga sig kan det vara skönt att tänka tillbaka på den fina sommaren. I mitten av augusti fanns Svalorna LA:s lokalgrupp i Skåne på plats på den årliga Malmöfestivalen som drar människor från hela Skåne till staden. För många är det framför allt en vecka full med musik, dans, bra mat och nöje. Men det handlar också om att skapa ett levande Malmö och möta medmänniskor.

Därför stod vi från Skånes lokalgrupp tillsammans med andra organisationer från Frivilligcentrum på festivalen.  En hel lördag träffade vi människor, pratade om vårt engagemang och hur det påverkar, dels globalt, men också lokalt, så att Malmö blir en engagerad stad där alla kan trivas.

Även om vår verksamhet framförallt är utåtriktat, mot målgrupperna i Latinamerika, så vill vi också göra Malmö rikare genom event som film- och diskussionskvällar, föreläsningar och andra utåtriktade aktiviteter.

För alla vi som är med i Skånes lokalgrupp betyder det att träffa människor som delar intresset för Latinamerika och som är lika drivna att förändra orättvisa förhållanden globalt.

Malmöfestivalen gav oss möjlighet att dela allt det med Malmöbor och andra förbipasserande och diskutera med dem över en kaffe om deras åsikter. Det fanns många som var intresserade av Svalorna LA, några som ville gå med i lokalgruppen och andra som stödde Svalorna LA med en slant för en kaffe eller genom att köpa fina alpackakläder från före detta samarbetsorganisationer i Bolivia.

Över våra huvuden kretsade en majestätisk sval-piñata. Rondören var snarare en pingvins, men i övrigt var det en klockren svala som vakade över våra huvuden i tältet. VI hade dagarna före festivalen gjort den tillsammans i gruppen – en symbol för engagemang och samarbete.

Text: Mareike Fehling och Björn Reisnert

Bild: Svalorna Latinamerikas lokalgrupp i Skåne

Inga kommentarer: