Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

16 maj 2008

CECILIA: Förberedelser…

Cecilia Holm i Bolivia, inlägg 2
Just nu är jag inne i förberedelsernas tid. Till helgen är det Gran Poder i La Paz och nästa helg är det äntligen dags för den veckolånga hantverksmarknaden i Casa Sol, d v s på vårt kontor.

Den senaste veckan har gått i dansens tecken. Vi är några ”gringas” som ska få uppleva lite boliviansk kultur genom att dansa morenada i en stor grupp på Gran Poder. I söndags var det pre-entrada, vilket innebar att vi tränade på gatorna i La Paz. Iklädda svarta byxor och hattar, vita skjortor med whiphalas (den andinska färgglada flaggan) på ärmarna och en stor clownliknande fluga samlades vi klockan sju på morgonen för att få håret flätat. För att få den rätta looken med en jättefläta har vi köpt flätor av riktigt hår på marknaden. Det var i stort sett omöjligt att få tag på blonda flätor, så vi fick köpa det vi fick tag på och försöka bleka. Resultatet blev inte det bästa men det får duga. I fyra timmar dansade vi omkring på gatorna och sedan var det mer dans och fest. Ser fram emot lördagen då vi kommer att vara uppklädda som cholitas antiguas (gammeldags traditionellt klädd kvinna) med en glittrig kjol som är gjord av sex meter tyg och under det ska vi ha fyra underkjolar. Snacka om en riktig snurrkjol.

Förberedelserna inför hantverksmarknaden flyter på. Den senaste tiden har jag varit ute och besökt några av producenterna som ska medverka på marknaden. Vi har diskuterat kvalitet, färger och modeller som de ska sälja och så har jag varit ute och handlat tyger med en grupp som syr kläder. Alla ser fram emot marknaden och jobbar på, även om det i mina ögon går lite långsamt för att hinna med att producera alla produkter de vill ha med på marknaden. Tillsammans med en kommunikationsgrupp har jag tagit fram affischer och flyers, som nu är klara och alla hjälps vi åt att dekorera La Paz. Om en vecka står vi redo att ta emot besökarna!

Cecilia Holm

Inga kommentarer: