Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

17 maj 2016

Historiska samarbeten för att förhindra barnsexhandel

Mary Barreda har sedan 2012 inlett en process av att systematiskt eftersöka samarbete med så kallade transportkooperativ för taxi, bussar och mikrobussar för att förhindra barnsexhandel.

Transportkooperativen består till största del av män som bär socialt ansvar för att uppmärksamma och förhindra barnsexhandel, menar Mary Barreda.

- De är nyckelaktörer i det här arbetet eftersom de är i kontakt med en så bred del av befolkningen, säger Rosa Maria Espinoza, verkställande direktör på Mary Barreda.

Många åker ju buss eller taxi här vilket Mary Barreda ser som en fördel och har under sina samarbetsprocesser påverkat transportkooperativens policys för att få dem att implementera olika strategier i bekämpningen mot barnsexhandel. Det handlar framförallt om att visa reklamfilmer som lyfter fram de fruktansvärda konsekvenserna av barnsexhandel, både för förövare och offer, under bussens körsträckor.

Alldeles nyligen trädde ännu ett historiskt samarbete i kraft. Denna gång med kooperativet Carrier Gavilan North som cirkulerar längs Leon, Chinandega, Matagalpa, Estelí, Ocotal, Managua och Juigalpa. Det är en enhet av 22 bussar som kommer spela upp filmsnuttar under sina turer för att uppmärksamma befolkningen på detta vidriga brott. På så vis ökar kunskapen om situationen och fler folk kan bidra till att identifiera exploatörerna och torskarna.

En social lösning på ett socialt problem


Video om barnsexhandel spelas upp på en buss vid terminalen i León. Foto: Karla Laguna  

Johannes Rydinger, infopraktikant, Nicaragua


Inga kommentarer: