Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

4 oktober 2007

URSULA: Om ledare och ledarskap

URSULA GARRO I PERU, inlägg 2
Förra veckan var SIRA-SADA (Sistema de Informacion Regional de Arequipa – Sociedad Agrícola de Arequipa) värd för månadsmötet inom Programmet för Landsbygdsutveckling. I de här möterna har våra samarbetsorganisationer möjlighet att ta upp olika teman de tycker ar viktiga. Möterna kom till eftersom det fanns ett behov bland organisationerna att träffas och ha ett utrymme där de kunde enas om kriterier för arbetet inom programmet samt lyssna om varandras arbete och lära från varandra.


Den här gången var mötet i Majes. Efter två timmars resa kom vi till det lilla samhället El Pedregal. Där kunde vi njuta av Majes varma sol för en dag. Det är ungefär det man orkar i Majes för solen är så stark. Men man kan knappast klaga på solen, framför allt när man tänker på att det är formodligen kallt och blask i de flesta delar av Sverige. Man tar det man får...

Det var andra gången de hade månadsmötet och temat var ledare och ledarskap. SIRA bistod med lokalen och höll i mötet. Det som diskuterades inom gruppen var vilken slags ledarskap ville man ha inom programmet, vilka typer av ledarskap man ville uppmuntra hos de organisationer de samarbetar med, och hur man själv kan vara som ledare.

Jag tycker att tanken med dessa möten är god. Det kanske brister i att nå ett konkret resultat eftersom möterna är fortfarande nya. Organisationerna befinner sig fortfarande i processen att få tydliga slutsatser kring det som diskuteras. Men det var ändå givande att höra hur alla tänker kring ledarskap och ledare. Framför allt höra hur lika eller olika alla tycker och kunna få en uppfattning om hur de vill arbeta inom programmet.

Det blir intressant att se hur processen blir i fortsättningen och hur de tillsammas arbetar för att påverka regionen i en positiv riktining.

Tills nästa gång!

Ursula Garro

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ursula!
Mitt namn är Malina och jag har precis intervjuat Ove Hansson på Svalorna om Ledare och ledarskap. Vore väldigt intressant att få anteckningar, om du har, från mötet i Peru.
Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning
Malina Röstlund
malina.rostlund@svalorna.se

Praktikant Svalorna LA sa...

Hola!
Visst. Jag mailar diskussionsunderlaget vi använde vid det tillfället.

Mvh,
Ursula Garro