Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

25 september 2015

Hälsning från kansliet i Stockholm!

Den 2 september började jag min praktik på Svalorna Latinamerikas kansli i Stockholm och skulle nu vilja presentera mig närmare!

Victoria heter jag och kommer att bistå kanslipersonalen under hela höstterminen i arbetet med kommunikation och informationsspridning om Svalorna Latinamerikas arbete. Jag är ej att förväxlas med Victoria som gör praktik i Nicaragua även om jag gärna hade gjort den resan! Ett annat år kanske! Detta är min näst sista termin på masterprogrammet Mänskliga Rättigheter i Uppsala och jag hoppas på att efter examen få arbeta inom bistånd och utvecklingsfrågor. Mitt intresse för Latinamerika har växt fram under åren, med bl.a. spanska- och Latinamerikastudier, och första gången jag reste dit var 2012. Min andra vistelse bestod av 6 månaders volontärarbete i norra Colombia 2013/2014.

Den 12 september var det loppis här i Stockholm vilken jag tillsammans med lokalgruppen fick vara med och förbereda och genomföra. Det var roligt att få träffa alla engagerade och hoppas att jag kan komma på ert nästa lokalgruppsmöte!

I onsdags var det dags för Open Your Eyes to Malmö, en föreningsmässa där organisationer ställde ut och informerade om sina verksamheter till stadens studenter. Där hade även Svalorna Latinamerika ett bord där jag och Sanna från lokalgruppen Skåne informerade om utvecklingsprogrammen, praktik och lokalgruppernas aktiviteter. Vid slutet av dagen hade vi en ny medlem, andra som var sugna på utlandspraktik och flera som intresserades av våra aktiviteter. Roligt!

Dessa dagar är även Bokmässan Göteborg i full gång vilket betyder att jag härifrån Stockholm bistår i spridningen av information om Svalorna Latinamerikas deltagande. T.ex. kommer det imorgon att hållas tre intressanta seminarier, missa inte det!

Jag vill också passa på att informera om att Denise Berg, tidigare informationspraktikant i Bolivia, ska visa sin film ”Ruddy är Christina” samt berätta om HBTQ-rättigheter i Bolivia på Boden Queer Film Festival imorgon. Välkomna!


Victoria Christensson, kanslipraktikant, Stockholm

2 kommentarer:

alejandrasjv sa...

Hej vad roligt!! Jag vill göra praktik men jag är 31 år då har jag en möjlighet här i Stockholm???

Praktikant Svalorna LA sa...

Hej Alejandra!

Du kan absolut skicka in en ansökan, just nu söker Svalorna Latinamerika praktikanter för vårterminen 2016. Sista ansökningsdag är 30 september. Gå in på svalorna.se/praktik och läs om kanslipraktiken och hur du ansöker! Lycka till!

Vänligen,
Victoria