Presentation

Lär känna våra praktikanter här.

2 september 2015

Planering inför regionmötet

Här på kontoret i La Paz är det hög tid att planera in årets regionmöte som i år hålls mellan den 2 och den 6 november i Nicaragua. Personalen på kontoret har pratat om det i några veckor nu och är i full fart med att planera agendan som de vill ta upp. Så vad är ett regionmöte och vad är det till för?

Ett regionmöte är ett möte som hålls en gång om året i ett av länderna som Svalorna Latinamerika arbetare med. Förra året hölls mötet i Arequipa, Peru och i år hålls mötet i Esteli, Nicaragua. Mötet är så att personalen på Svalorna Latinamerika, personalen från Peru, Bolivia, Nicaragua och Sverige, ska kunna integrera och dela erfarenheter och även komma fram till vissa beslut som måste tas. Mötet är även till för att kunna se att alla kontor arbetar för samma mål och följer policyn för Svalorna Latinamerika.

Varje måndag har kontoret i La Paz internmöte, där går personalen igenom agendan för veckan. Man tar upp om man har några möten eller om det är några saker som måste fixas på kontoret eller som i detta fall vilka ämnen de vill ta upp regionmötet.

Gioconda Gutierrez, som är administratör för programmet i Bolivia, har tidigare gett deadline för när hon vill ha in ämnen som Bolivia vill ta upp på regionmötet. Det har gått ca två veckor och förslagen har kommit in till Gioconda.

Gioconda Gutierrez arbetande framför datorn i hennes kontor. 

Ett par ämnen som redan har fastställt och ska skickas som förslag till Sverige är Bolivias program om sexuella rättigheter: Suma Thakhi II:s utveckling, hur samarbetsorganisationerna arbetar och vad som sagts på den interna utvärderingen som programmet kommer ha den 24-25 september. Ett annat ämne är vad som väntas för kontoret i Bolivia efter att Suma Thakhi II programmet tar slut 2017.

Gioconda informerar även att en annan punkt som kontoret vill ta upp är: hur de ser på praktikanterna, vad som förväntas av praktikanterna och hur samarbetet kan bli bättre i framtiden. De vill gärna att praktikanterna förmedlar tillbaka till värdlandet hur responsen varit från den svenska publiken efter att man gjort en informationsturné när man kommit hem till Sverige. Informationsturnén är något varje praktikant gör när de kommit hem till Sverige. Där får de chansen att välja hur de vill informera för en publik i Sverige om det de sett och lärt sig i respektive land och det är det som kallas informationsturnén.

Kontoret håller även på att arbeta flitigt med ett annat projekt och det är även något som de vill ta upp på regionmötet. Detta projekt kommer handla om maskulinitetsfrågor och det är fortfarande lite grejer som är oklart såsom vilka organisationer som kommer vara del av det. Den nya kollegan som anställts, Ricardo Alcon, kommer att berätta om processen.

Personalen på kontoret i Bolivia. Från vänster: Ricardo, Wendy, Gioconda och Gerardo.


Wendy Reyes, programpraktikant, Bolivia

Inga kommentarer: